top of page

Serveis d'escaneig làser 3D & models As-Built

Reconstruïm la geometria d'elements i infraestructures mitjançant escàner làser 3D

Scan to BIM

Scan to BIM també es coneix popularment com Point Cloud to BIM, perquè quan els edificis s'examinen amb un escàner làser 3D, les dades es recopilen en forma d'un núvol de punts (un grup de milions de punts en un espai 3D). Els experts importen aquests núvols de punts en eines de programari com Revit i les converteixen en models 3D llestos per BIM. Els serveis Scan to BIM s'utilitzen per a la modelització As-built i és una de les plataformes amb major creixement en el camp de la construcció.

Scanphase produïm models BIM 3D complets i rics en informació a partir de dades de núvol de punts. Els nostres serveis de Escaneig a BIM són utilitzats causa de la nostra experiència a llarg termini de treballar en projectes de modelatge de núvol de punts.

Scan to BIM

Brindem serveis de modelatge 3D Scan to BIM, utilitzant l'última tecnologia per convertir dades d'aixecament de núvols de punts i làser en models 3D BIM complexos per a arquitectes, enginyers, topògrafs i contractistes principals.


Els nostres models BIM generalment es creen utilitzant Autodesk Revit (tot i que també podem utilitzar altres eines com Archicad ...). Les captures de l'escaneig es compilen a partir de l'processament ràpid de milions de punts (núvols de punts) i imatges de el lloc.

Els escàners identifiquen els detalls de la superfície d'una estructura per a la informació del núvol de punts. Per tant, els núvols de punts inclouen grans quantitats precises de dades i es poden convertir a models BIM basats en objectes, on les dades escanejades es converteixen en dades BIM. El nostre servei de modelatge de núvol de punts a BIM crea models precisos per a fins de construcció, així com per a projectes de remodelació i renovació.

Núvol de punts a BIM: Comunament combinem models escanejats a BIM per a edificis existents amb projectes d'àrees noves / renovades. Els nostres models compten amb bigues, columnes, sostres, parets internes, elements externs de l'paisatge i accessoris MEP si fos necessari.
La producció de models 3D o models 2D en condicions de construcció anteriors es va realitzar utilitzant metodologies d'aixecament manual. No obstant això, amb l'ajuda de l'escaneig làser els avantatges d'utilitzar l'escaneig estan obligant a moltes companyies a prendre l'escaneig en el núvol de punts en lloc de la captura manual.

 

 

En Scanphase produïm models BIM 3D complets i rics en informació a partir de dades de núvol de punts. Els nostres serveis de Escaneig a BIM són utilitzats causa de la nostra experiència a llarg termini de treballar en projectes de modelatge de núvol de punts. Comptem amb un equip d'arquitectes, enginyers i modeladors de Scan to BIM amb experiència en el treball de projectes de renovació complexos. Hem treballat en la renovació i restauració d'edificis patrimonials, edificis governamentals, propietats comercials antigues, allotjament i residencials que han de ser demolits o actualitzats amb dissenys més nous. Els serveis de modelatge Escaneja a BIM són extremadament útils per aconseguir excel·lents resultats de renovació en menor temps i cost en comparació amb els mètodes tradicionals.

BIM (Building information modelling), Escàner làser 3D, pointcloud, núvol de punts, CAD, arquitectura, enginyeria, Escaneig 3D Edificis, Archicad, Enginyeria Inversa, BIM, Barcelona, ​​Madrid, València, Saragossa, Algesires, Cadis, Tarragona, Espanya
Plànols 2D, Escàner làser 3D, BIM (Building information modelling, pointcloud, núvol de punts, CAD, arquitectura, enginyeria, Escaneig 3D Edificis, Archicad, Enginyeria Inversa, BIM, Barcelona, ​​Madrid, València, Saragossa, Algesires, Cadis, Tarragona, Espanya
Captura una distància per escanejar a BIM

Les estructures grans, completes, amb geometria única i mètodes de construcció singulars generalment requereixen un enfocament diferent per a l'escaneig 3D perquè els grans espais oberts. Aquest enfoc és especialment crucial per garantir que els escaneus digitals d’alta definició tenen un ajust i una alineació precisa.
Aquí hi ha un exemple d’uns dels nostres treballs que consistien en la captura mitjançant més llargs mètodes de totes les cobertes des de llocs annexats que assoleixen distàncies de captura major a 100 m. El motiu principal era la dificultat d’accés, el mal estat de les mismes que representaven un risc per a la publicació directa i els elements de seguretat que tindrien poc practicables els moviments.
Per a cada una de les ubicacions d’escaneig seran ubicats òptims per posicionar-los a l’expressió més recent per recopilar-los completament les dades necessàries en 3D de les característiques d’aquesta ubicació per al model 3D.
Els escaneus tomaron tan sols algunes hores. Els dades escanejats seran processats i refinats, eliminant les dades extres dels voltants i centrant-se en les àrees en qüestió.
Com a conclusió, l'escàndol de llarg alcance és una tècnica terrestre per a recopilar dades geoespacials 3D a gran escala i alta densitat d'entorns complets, com a edificis enteros, fàbriques, habitacions, paisatges, altres estructures i ubicacions grans, tant per dins com fora .

Escaneig làser edificis complets, Núvol de punts, Point Cloud, BIM (Building information Modelling), ScanToBIM, Arquitectura, Enginyeria, Lidar, Barcelona, ​​Escaneig 3D Edificis, Archicad, Enginyeria Inversa, BIM, Barcelona, ​​Madrid, València, Saragossa, Algesires, Cadis, Tarragona, Espanya
Escaneos làser a distància d'edificis complets, núvol de punts, Escaneig 3D Edificis, Archicad, Enginyeria Inversa, BIM, Barcelona, ​​Madrid, València, Saragossa, Algesires, Cadis, Tarragona, Espanya
Scan To BIM: Planificació de projectes d'escaneig làser 3D


L'escaneig làser 3D està transformant la indústria en termes de disseny, construcció i visualització. Les aplicacions que admeten l'escaneig làser, com Scan-to-BIM, requereixen que les dades del núvol de punts siguin de qualitat suficient en termes de precisió o densitat de punts. Eliminar l'error humà en un projecte és clau per lliurar resultats de qualitat, reduir els temps d'espera i minimitzar errors costosos.

La planificació permet definir el conjunt òptim d'ubicacions d'escaneig a el temps que satisfà els requisits específics de qualitat i precisió de la feina. Dedicar temps a la planificació garanteix dades actualitzades i que les coordenades de l'edifici / zona es calculin i carreguin correctament.

La planificació haurà de respondre a quatre requeriments:

 

  • El nombre de escanejos a realitzar.

  • Si es requereixen dades d'escaneig en color.

  • La dificultat de fer aquests escanejos. Per exemple, escanejats en el lloc amb accés limitat o escanejats amb restriccions i trànsit.

  • Idiosincràsies de la ubicació de el lloc.

En la planificació és vital que les dades s'adquireixin de la manera més eficient amb el mínim nombre de escanejos possibles. 

Aquí hi ha algunes pautes per fer-la de manera eficient:

Pas 1: Preparació de la planificació

La planificació dels treballs i una quadrícula de control és fonamental per a qualsevol projecte pel que fa a l'escaneig làser / modelatge 3D. Cal assegurar el temps suficient en l'etapa d'investigació prèvia de el lloc de el projecte perquè les persones adequades configuren la planificació i generin una quadrícula de control de referència.

En aquesta etapa es determina com es capturarà la informació i es Identifica on s'haurà de col·locar les estacions i objectius en el lloc. Es poden gravar les ubicacions d'escaneig a mesura que es mou a través de la zona, realitzar un esbós dibuixat a mà o fins i tot un plànol de planta 2D per a una major precisió per traçar els seus punts d'escaneig.

També s'ha d'assegurar que el personal assignat per planificar el lloc tingui experiència en l'ús de l'equip que ha triat. Per exemple, la creació de punts de control d'inspecció de el lloc pot requerir diferents habilitats i equips que l'escaneig làser 3D.

Planificació escanejos làser, Escaneig 3D edificis complets, núvol de punts, Lidar, Autodesk Revit, Archicad, Enginyeria Inversa, BIM, Barcelona, ​​Madrid, València, Saragossa, Algesires, Cadis, Tarragona, Espanya
Planificació escanejos làser, Escaneig 3D edificis complets, núvol de punts, Lidar, Autodesk Revit, Archicad, Enginyeria Inversa, BIM, Barcelona, ​​Madrid, València, Saragossa, Algesires, Cadis, Tarragona, Espanya

Pas 2: Planificar la ruta d'escaneig i minimitzar la quantitat de escanejos

Els escàners làser realitzen mesuraments dins de la línia de visió. Per tant, un ambient amb molts pilars, passadissos petits i altres obstacles difícils de cobrir requerirà molts més escaneos per cobrir que un altre més gran però buit. També ha de considerar aspectes com la quantitat de detalls requerits i el que vol fer amb els escanejos. No hi ha res millor que visitar el lloc, però si no és possible un conjunt de plànols 2D i fotos poden ajudar.

Per als projectes petits pot ser suficient una inspecció visual. Per a projectes grans i complexos emprar programari de modelatge pot ajudar permetent identificar la localització d'escaneig teòric per veure on es superposen.

Si es fa servir el mètode de registre basat en objectius s'ha de considerar on posar-los. Si es fa servir un mètode de registre sense objectius s'ha d'assegurar que hi hagi prou superposició entre els escanejos per obtenir una alineació precisa. Depenent de l'programari que utilitzeu i de la uniformitat de l'entorn que estigui escanejant, es necessitarà una superposició de el 30% a l'50% per a unir amb precisió els escanejos.

L'objectiu de la planificació d'una ruta d'exploració és assegurar obtenir una cobertura total de la zona, però també intentar minimitzar la quantitat de escanejos a realitzar. Bàsicament, si es pot fer menys escanejats per obtenir una cobertura completa, tot el procés serà més eficient. Reduir la quantitat de escanejos necessaris no només redueix la quantitat de temps en el lloc, sinó que accelera el procés de registre.

 

Pas 3: Minimitzar els errors

La combinació de múltiples escanejos làser 3D introdueix errors, anomenats errors de propagació, i són limitacions inherents de l'escàner que es combinen a mesura que es combinen els escanejos.

Per un núvol de punts composta, els escanejos es construeixen un darrere l'altre a partir d'un escaneig 'inicial'. Com més "passos" entre qualsevol escaneig donat i la seva exploració "inicial", més gran serà l'error de propagació que patirà. Es poden minimitzar, però mai es poden eliminar.

Un pas crític en la planificació de el lloc és decidir si el nombre total de escanejos que necessitarà realitzar per obtenir una cobertura total de la zona crearà més errors de propagació dels que poden manejar els paràmetres de precisió de les especificacions de treball.

La incertesa creix segons la següent equació: (n1 * 2) 2 + (n 2 * 2) 2 ... = Error total, on 'n' és la taxa d'error per a cada exploració.

Per tant, si té un error d'escaneig de +/- 1 mm, s'agreujarà a +/- 4 mm per cada escaneig addicional que s'allunyi de l'escaneig "inicial". Si aquest nombre de propagació d'error excedeix els paràmetres per al projecte, haurà de construir una quadrícula de el lloc, també coneguda com un conjunt de "punts de control d'aixecament" o "xarxa de control".

Una quadrícula de lloc és un conjunt d'objectius fixos al llarg de la zona, cada un amb una ubicació relativa coneguda mesura amb precisió.

A l'completar el seu pla de lloc i capturar punts de control, es pot fer coincidir els punts de control amb el núvol de punts durant el procés de registre. Si cal, aquest és un pas crític en el procés de creació d'un núvol de punts precisa, independentment de si va a utilitzar objectius per registrar els escaneos làser 3D.

Valorar adequadament la quantitat de escanejos necessaris pot eliminar la necessitat de crear una quadrícula de el lloc, però, haurà d'assegurar obtenir la precisió que necessita per al projecte.

Planificació escanejos làser, Escaneig 3D edificis complets, núvol de punts, Lidar, Autodesk Revit, Archicad, Enginyeria Inversa, BIM, Barcelona, ​​Madrid, València, Saragossa, Algesires, Cadis, Tarragona, Espanya
Planificació escanejos làser, Escaneig 3D edificis complets, núvol de punts, Lidar, Autodesk Revit, Archicad, Enginyeria Inversa, BIM, Barcelona, ​​Madrid, València, Saragossa, Algesires, Cadis, Tarragona, Espanya

Pas 4: Accelerar el procés

Un dels majors estalvis en l'ús de l'última generació d'escàners làser i programari de registre és el temps. Al camp, l'escaneig sense objectius estalvia temps a l'evitar la col·locació d'objectius i permet escanejar projectes més grans amb més rapidesa. Però pot perdre aquest avantatge de temps posteriorment en el flux de treball si té una alineació de núvol a núvol deficient o us cal una superposició d'escaneig excessiva per garantir un bon registre.

Durant el processament, pot crear múltiples escanejos de 'zona', construint 'arbres d'escaneig' tan grans com els requisits de precisió de les necessitats de la feina, i reduint encara més els errors de propagació.

Això brindarà la capacitat de reduir la mida dels conjunts de dades i després processar-los de manera eficient. Val especialment la pena buscar programari que pugui aprofitar el processament simultani basat en el núvol i de diversos subprocessos durant tot el procés de processament, aconseguint l'augment de la velocitat de processament.

 

Conclusions d'una bona planificació

L'escaneig 3D és fiable per la seva precisió, rendiment, velocitat i facilitat d'ús. L'adaptabilitat i la flexibilitat excepcional de l'escaneig 3D el fan ideal per a mesurar una àmplia gamma d'elements en diversos llocs. Aquesta confiança ha de mantenir-assegurant una bona planificació i preparació.

Un bon sentit comercial significa que les visites i l'ús de dispositius en el lloc han de mantenir-se a l'mínim. A l'crear plans de lloc precisos i punts de control associats, qualsevol cost en la planificació de el lloc es recupera amb escreix a l'facilitar l'escaneig sense objectius, optimitzar el registre i el processament de núvols de punts d'alta qualitat.

bottom of page