top of page

Serveis d'escaneig làser 3D & models As-Built

Reconstruïm la geometria d'elements i infraestructures mitjançant escàner làser 3D

Nosaltres

Som una empresa especialitzada en serveis d'escaneig, digitalització i mesurament amb Escàner Làser 3D o LIDAR (Laser Imaging Detection and Ranging) a Espanya mitjançant la recol·lecció, anàlisi, presentació i entrega de la informació geoespacial. Generació de núvols de punts georeferenciats per a creació de models BIM (Building Information Modeling).
 Realitzem la captura i documentació geomètrica d'alta definició, reconstruint minuciosament la geometria de paisatges, objectes o infraestructures, per ser utilitzats en els programaris de modelatge més habituals com Autocad, Autodesk Revit, Graphisoft Archicad, Navisworks, Solidworks, Tekla, Inventor i altres.

El servei que prestem és útil per a arquitectes, enginyers, desenvolupadors BIM, Institucions Governamentals, empreses, científics i artistes.

Escaneo láser 3D  | Nube de puntos georeferenciadas
El nostre treball

Realitzem serveis de recollida, anàlisi, presentació i lliurament de la informació geoespacial mitjançant escàners làser.
Som capaços de detectar els detalls d'un ambient / escena investigada, permetent reconstruir minuciosament la geometria dels diferents elements: des d'objectes petits fins a grans infraestructures.
Després d'escanejar les dades, es processen en models 3D d'alta qualitat, que tenen l'avantatge de posar el relleu totes les anomalies en els elements naturals o en les infraestructures.
L'anterior ens permet obtenir models precisos de la situació real d'un edifici o instal·lació, de manera que es poden realitzar projectes de documentació o manteniment basats en la seva situació real. A més, permeten comparar l'evolució temporal d'un objecte, permetent identificar deformacions, moviments, etc.

El procés d'escaneig làser

L'escaneig làser 3D és el procés de convertir objectes físics en models digitals precisos, que permeten capturar de forma ràpida i precisa la forma i geometria dels seus objectes. Aquest procés li proporciona una representació digital completa de l'element d'arquitectura, infraestructura o patrimoni per a ser utilitzada per a enginyeria inversa, inspecció de qualitat o en qualsevol punt d'un cicle de fabricació.

A través dels serveis d'escaneig d'alta definició, és possible crear nous models 3D a partir de les condicions de construcció existents, que en última instància es tradueixen en documentació de l'element.

Els serveis d'escaneig làser 3D tenen un temps de resposta significativament més ràpid en comparació amb altres mètodes tradicionals i proporcionen una gran quantitat d'ajudes visuals durant la fase de disseny, extremadament útils per agilitzar les revisions de projectes amb tots els interessats en el projecte i proporcionar un nivell de qualitat encara més gran al client.

Una idea errònia comuna de la tecnologia d'escaneig 3D és que és simplement un avanç tecnològic incremental de captura, que proporciona un mètode més segur, més ric i més ràpid d'adquisició de dades espacials per a aplicacions topogràfiques. Si bé aquesta és certament una aplicació de l'escaneig 3D (i una molt important), la tecnologia brinda innombrables oportunitats als clients, gerents de projectes, arquitectes i enginyers per monitoritzar, avaluar i analitzar les dades físiques capturats de l'entorn mitjançant eines de programari de modelatge més habituals com Autocad, Revit, Archicad, Solidworks, Tekla, Inventor i altres.

A més d'estalviar temps i diners per fer les mateixes tasques amb els mètodes tradicionals, l'escaneig 3D ofereix als responsables de la presa de decisions una eina revolucionària per avaluar les condicions existents, avaluar el progrés de la construcció, realitzar avaluacions estructurals i culturals, registrar les condicions construïdes i administrar grans portafolis d'actius. En molts sentits, l'escaneig 3D estableix una base sòlida per a la millora general de la gestió de la informació en projectes i programes de gestió d'actius.

L'escaneig làser optimitza el procés d'adquisició de dades, proporcionant informació molt precisa i detallada ràpidament, fet que porta a una reducció de la mà d'obra, menys visites al lloc i una millor presa de decisions, tot això contribueix a importants estalvis de costos en comparació dels mètodes tradicionals.

Solució tecnològica

 

L'escàner làser és un sistema que mesura a gran velocitat (des de diversos milers a un milió de punts per segon) la distància des de l'escàner a la superfície d'un objecte i la seva posició espacial (X, Y, Z) en forma d'un núvol de punts. Utilitzant l'escaneig làser vam crear models precisos 3D, que representen la relació espacial entre els elements de l'objecte.
La tecnologia d'escanejat làser permet generar models de 3D ràpidament (enginyeria inversa), així com documentació 2D d'instal·lacions industrials, enginyeria i arquitectura. Particularment útils per a projectes BIM (Building Information Modeling) àmpliament utilitzats en projectes d'arquitectura i enginyeria.
És una excel·lent alternativa als mètodes tradicionals, que no poden fer front a problemes d'accés a l'objecte, mesuraments en condicions de seguretat o restriccions de temps i precisió.

Escaneo láser de edificaciones completos capturando el estado actual - España
Modelado BIM LOD 300 a partir de escaneado láser 3D de edificaciones completos capturando el estado actual (As Built) - España
Scaneo de exteriores | BIM (Building Information Modeling) | Nube de puntos
Escaneo láser 3D de exteriores / superficies | BIM (Building Information Modeling)
Núvol de punts, Escaneig 3D, Autodesk Revit
Escaner 3D láser - Arquitectura, ingeniería y patrimonio  | Nube de puntos
Escaneo 3D láser - elementos de Arquitectura, ingeniería y patrimonio  | Nube de puntos
Escaneado 3D láser - Detalles de Arquitectura, ingeniería y patrimonio  | Nube de puntos
No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page